20.9.2018. 15:51
0
Film 'Dobar dan za posao' Martina Turka na repertoaru kina Meeting Point
Film "Dobar dan za posao" u režiji Martina Turka i produkciji Obala Art Centra od 20. septembra je na redovnom repertoaru kina Meeting Point.

Riječ je o društvenoj drami koja prati lik Armina, običnog čovjeka koji nastoji pronaći svoje mjesto u društvu, a njegova priča govori o devalvaciji ljudskog integriteta kao jednoj od najbolnijih posljedica svake krize.

Uloge u filmu tumače: Aleksandar Seksan, Adijan Kulovac, Maja Zećo, Ermin Sijamija, Senad Alihodžić, Mladen Nelević, Kemal Čebo, Slobodan Tabaković, Vanesa Glođo, Muhamed Hadžović, Aldin Omerović, Deni Mešić, Amar Selimović, Jasna Žalica, Ejla Bavčić, Mirna Kreso, Darja Badnjević i Ivana Vojinović.

Direktor fotografije je hrvatski snimatelj i reditelj videospotova Radislav Jovanov Gonzo, a kostimograf i scenograf Emina Kujundžić.

Sarajevo Film Festival i Turska radio televizija (TRT) su 2016. godine pokrenuli produkcijsku shemu za cjelovečernji film, nazvanu Sarajevo City of Film for Global Screen (Sarajevo grad filma za Global Screen), u okviru koje je produciran i Turkov film.

Nakon što je na 24. Sarajevo Film Festivalu prikazan u programu Pretpremijere, Turkov film će na Busan Film Festivalu u Južnoj Koreji, čije će 23. izdanje biti održano od 4. do 13. oktobra, zabilježiti međunarodnu premijeru.

"Dobar dan za posao" je Turkov drugi igrani film, a slovenački reditelj trenutno radi na trećem, saopćeno je iz SFF-a.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.