30.10.2018. 12:47
0
Film "Majkino zlato" mladog Irfana Avdića nagrađen posebnom nagradom na Međunarodnom festivalu "Filmski front"
Film "Majkino zlato" mladog režisera Irfana Avdića dobio je posebno priznanje 16. međunarodnog festivala "Filmski front".

Piše: Haris Ahbabović

Podsjećanja radi, spomenuti festival je održan od 25. do 28. oktobra ove godine u Novom Sadu u Srbiji.

Inače, film "Majkino zlato" je prikazan u Takmičarskom programu za studentski film 24. Sarajevo Film Festivala. Film je proglašen najboljim ostvarenjem studentskog SFF-a.

"Majkino zlato" je diplomski film Irfana Avdića s Odsjeka za režiju Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu, ali i diplomski film njegovih kolega - Alena Alilovića s Odsjeka za kameru i Andreja Hamzića s Odsjeka za produkciju. 

Ovo je priča o 17-godišnjem Alemu, momku koji nema oca i majku i koji živi sa svojom nanom. Uprkos tome što nema novca za ekskurziju, on odlučuje uzeti stvar u svoje ruke i ne pita za posljedice. Kada mu njegov najveći kriminalni uzor Paze predloži da opljačkaju supermarket, Alem je stavljen na veliki test.

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.