13.3.2019. 13:42
0
Film 'Moj dida je pao s Marsa' stiže u bh. kina
Svečana premijera filma "Moj dida je pao s Marsa" bit će upriličena u utorak, 19. marta u sarajevskom kinu Cinema City, saopćeno je iz agencije "Fabrika".

"Moj dida je pao s Marsa" je prvi naučno-fantastični film za djecu snimljen u poslijeratnoj regionalnoj kinematografiji.

Prema motivima priče "Moj dida je vanzemaljac" Irene Krčelić, scenarij su napisali Pavlica Bajsić i Branko Ružić. Film su producirale Darija Kulenović Gudan i Marina Andree Škop iz zagrebačkog Studija dim s partnerima iz Bosne i Hercegovine, Češke, Slovačke, Slovenije, Luksemburga i Norveške.

U nastajanju filma sudjelovali su koproducenti iz sedam zemalja, među kojima je i bosanskohercegovačka agencija "Fabrika" uz podršku Fondacije za kinematografiju Bosne i Hercegovine.

Film za djecu 'Moj dida je pao s Marsa' prikazan je na istaknutim festivalima u Belgiji (JEF), Kanadi (FIFEM) i Hrvatskoj (KinoKino), a pred kraj mjeseca odlazi i u švedski Malmö na festival BUFF, navodi se u saopćenju.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.