8.7.2019. 8:47
0
'Hladni rat' prikazan na Konjičkom kulturnom ljetu
U okviru manifestacije "Konjičko kulturno ljeto", u nedjelju navečer u kino sali Narodnog univerziteta Konjic priređena je projekcija filma Pawela Paelikowskog "Hladni rat".

Film govori o strastvenoj ljubavnoj priči između dvoje ljudi koji se zbog različitog porijekla i temperamenta na prvi pogled čine nespojivim, ali su ipak sudbinski predodređeni jedno za drugo. Pomenuto ostvarenje je laureate pet nagrada europske filmske akademije, a Pawlikowski je ovjenčan nagradom za najboljeg reditelja.

Večeras u 21 sat u kino sali Narodnog univerziteta Konjic bit će prikazana obiteljska drama “Moje nevjerovatno ljeto sa Tes”, koja istražujući obiteljske odnose, naglašava važnost međusobne ljudske povezanosti.

Bavi se odnosom dječaka koji se priprema za ono najgore i djevojčice koja mu pomaže da pronađe najbolje u sebi. Magazin Variety ovaj je film proglasio jednim od 10 europskih filmova koji se moraju pogledati.

Inače, ovogodišnje filmske sadržaje na "Konjičkom kulturnom ljetu" Narodni univerzitet Konjic organizuje u saradnji sa SFF-om i Obala Art Centrom, a  u okviru projekta „Operacija kino“, koji ima za cilj da u bh. gradovima predstavi aktuelnosti evropske kinematografije, saopćili su organizatori.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.