25.7.2019. 15:10
0
Na Kinoscope programu SFF-a 16 filmova
FOTO: Source.ba / Arhiva
U programu ovogodišnjeg Kinoscope programa Sarajevo film festivala bit će prikazano 16 filmova, saopćeno je iz SFF-a.

M‘athilde Henrot i Alessandro Raja, selektori programa Kinoscope istakli su da filmovi koje su uvrstili u program na različite načine propituju ljudsku stvarnost. Prvi put, filmovi će biti prikazani u tri odvojene programske sekcije.

-Kinoscope Real sekcija posvećena je filmovima koji propituju načine na koji svakodnevni život oblikuje identitet pojedinca. Šta je to što određuje naš identitet? Od najranije dobi, identitet pojedinca rodno je uslovljen, te je zanimljiv način na koji se preispituju rigidne rodne norme. Neophodno je preispitivati i moderni, ali i historijski koncept granica. Kinoscope program posvećen je filmovima koji zabavljaju, odražavaju, šokiraju i angažuju publiku. Bilo da se bave modernim ili historijskim temama, filmovi se osvrću na prenaglašen individualizam i njegovu suprotnost - ljubav. Kinoscope Surreal fokusira se na ljudske fantazije i razotkriva strahove koji su ponekad samo plod naše mašte - rekli su  Mathilde Henrot i Alessandro Raja, selektori programa Kinoscope.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.