15.8.2021. 12:15
0
Film 'Portret jedne legende - Vaha' otvara 'AJB DOC@KONJIC'
Film "Portret jedne legende - Vaha" otvorit će u ponedjeljak, 16. augusta, u 20.30 sati 'AJB DOC@KONJIC', a bit će prikazan u Ljetnom kinu Narodnog univerziteta u Konjicu.

Riječ je o filmskoj priči o karijeri Vahida Halilhodžića, jednog od najpopularnijih nogometaša i trenera s prostora nekadašnje Jugoslavije, koji je vodio brojne timove, a bio je i na čelu reprezentacija Japana, Obale Slonovače, Alžira... Njegova karijera puna je uspona i padova. Od nogometne legende nekadašnje Jugoslavije do ranjavanja u Mostaru tokom rata u Bosni i Hercegovini. Od miljenika francuskog PSG-a do razočaranja i titule viteza. Od uspjeha na afričkom kontinentu do razlaza s Japanskim nogometnim savezom.

Odrastao je u Mostaru, gradu poznatom po velebnom mostu srušenom u ratu, koji je obnovljen "izronio iz Neretve" deset godina poslije. Vahidova sudbina kao da je povezana s tim čuvenim mostom, jer je on čovjek koji nakon svakog pada ustaje i nikada se ne predaje. Film se sastoji od materijala koje je producent prikupljao i snimao duže od sedam godina, saopćili su iz konjičkog Narodnog univerziteta.

Organizator programa je Narodni univerzitet Konjic, u saradnji s Al Jazeerom Balkans i Festivalom dokumentarnog filma AJB DOC.

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.