17.8.2021. 20:10
0
Beširević: 'Bosanski Brodvej' priča o nadama i snovima
U okviru Takmičarskog programa – dokumentarni film 27. Sarajevo Film Festivala (SFF) danas je prikazan film "Bosanski Brodvej" Jasmine Beširević.

"Bosanski Brodvej" je priča o šesnaest mladih glumaca koji su odabrani da učestvuju  u brodvejskom mjuziklu koji etablirani američki umjetnici postavljaju u Bosni i Hercegovini. Mnogi od njih sanjaju o karijeri izvan ovih prostora i svi kreću u probe s velikim entuzijazmom i očekivanjima. Međutim, kako se bliži premijera, njihovo raspoloženje se mijenja jer postaju svjesni da ih čeka povratak u "običan" život.

Autorica filma Jasmina Beširević govoreći za Fenu kazala je da je to priča o grupi mladih umjetnika  iz Bosne i Hercegovine i regije te procesu kroz koji su prošli radeći mjuzikl.

- Ujedno je i na neki način priča o njihovim životima, njihovim nadama. U filmu čujemo da se mnogi nadaju da će ostvariti karijeru izvan ovih prostora, ali ne svi. Neki smatraju da treba ostati ovdje i baviti se kulturom koliko god to bilo teško - rekla je autorica filma "Bosanski Brodvej".

Ona kaže da danas tri godine nakon što je film snimljen i ovi mladi ljudi su se promijenili. Oni koji su imali velike snove o Holivudu i Brodveju sad misle da te snove treba ostvarivati ovdje.

Beširević smatra da ovo jeste priča o njihovim snovima i razočarenjima, ali je mišljenja da oni nisu ostali bez snova.

- Puni su entuzijazma, iznimno su talentirani. Nisam vidjela kod njih da su odustali - podvukla je Jasmina Beširević u izjavi za Fenu.

(FENA)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.