17.8.2021. 22:09
0
Dokumentarac 'Nepodnošljiva djeca' imao regionalnu premijeru na SFF-u
Tursko ostvarenje "Nepodnošljiva djeca" autora Ahmeta Necdeta Cupura večeras je imalo regionalnu premijeru u okviru Takmičarskog programa - dokumentarni film 27. Sarajevo Film Festivala.

Radnja se dešava u jednom selu na sjeveroistoku Turske gdje se Mahmut želi razvesti od svoje tek vjenčane supruge. Istovremeno, njegova sestra Zeynep upisuje javnu srednju školu i zapošljava se u fabrici. Protivno željama njihovog oca, Zeynep želi otići iz sela i upisati fakultet. Njihove želje postat će okosnica sukoba u njihovoj konzervativnoj porodici, ali i zajednici koja nije navikla da ljudi žele ono što žele Mahmut i Zeynep.  

Intiman film njihovog starijeg brata Ahmeta Necdeta Cupura, koji je napustio selo prije dvadeset godina kako bi upisao studij, "Nepodnošljiva djeca" je priča o međugeneracijskom sukobu, kao i sukobu između prošlosti i sadašnjosti.

Nakon premijere Cupur je izjavio za Fenu da mu je cilj bio pomirenje s porodicom zbog generacijskog sukoba koji je prikazan u filmu i s kojim se moraju pozabaviti. 

- Film dovodi u pitanje šta je stvarno porodica i šta je dom, a vjerujem da se to dešava svuda po svijetu - rekao je Cupur.

On smatra neophodnim da nađemo odgovor na pitanje kako da se kao djeca nosimo s izborima koje su naši roditelji donijeli za nas. 

- Sada kada smo svjesni svega ne želimo da prihvatimo te njihove izbore, što je konflikt koji svuda postaje sve prisutniji - naveo je Cupur. 

(FENA)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.