14.10.2021. 10:01
0
Počelo snimanje dokumentarno-igranog filma 'Bez glasa' o nasilju nad ženama
Snimanje dokumentarno-igranog filma “Bez glasa”, autora Mirze Begovića i Nusmira Muharemovića, počelo je ove sedmice u Banjoj Luci.

Film nastaje u produkciji Studio teatra, a u okviru projekta "Prekinite šutnju, ne okrećite glavu!- Projekt jačanja svijesti o nasilju nad ženama kroz umjetnost” finansiranog od američke ambasade u BiH.

Kako je saopćeno iz Studio teatra, snimanje filma će trajati do polovine novembra.

Ovaj film kroz dokumentarno-igranu formu, govori o problemu porodičnog nasilja nad ženama u bosanskohercegovačkom društvu. Cilj je pokazati kako je pitanje nasilja nad ženama društveni problem i tiče se svih nas, a ne samo osoba koje su preživjele nasilje. 

Premijera filma planirana je za decembar, a prikazaće ga više od dvadeset televizijskih kuća iz Bosne i Hercegovine, s ciljem ukazivanja na problem nasilja nad ženama u društvu.

U narednim danima igrane i dokumentarne scene za film “Bez glasa” će se snimati na području Zenice, Banja Luke, Busovače i Bihaća. U igranom dijelu filma će se pojaviti prepoznatljiva lica filmske i pozorišne scene u Bosni i Hercegovini.

U proces nastajanja filma uključene su i organizacije “Medica” Zenica, “Udružene žene” Banja Luka, “Sigurno mjesto” Zavidovići, "Žene sa Une“ Bihać, "Vive Žene“ Tuzla i mnoge druge koje će timu Studio teatra angažovanom na izradi filma pružiti stručnu i savjetodavnu ulogu o problematici nasilja nad ženama - nasilja u porodici.

Režiju potpisuju Mirza Begović koji je i autor scenarija za igrani dio filma, te Nusmir Muharemović koji je producent filma. Autor muzike je Ernad Bihorac, a za tehničku realizaciju filma zadužen je “AmfiTeatar”, saopćeno je iz Studio teatra.

(Fena)

Film
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.