23.10.2021. 8:53
0
Halls predao pištolje Badwinu i povikao "Hladno oružje", veliki dio ekipe ranije napustio snimanje zbog uslova i sigurnosti
Ne stišavaju se reakcije nakon što je glumac Alec Baldwin na setu filma "Rust" ubio snimateljicu Halynu Hutchins i ranio reditelja Joela Souzu

Svako malo pojavljuje se novi detalji ove tragedije u kojoj je Baldwin za potrebe snimanja vesterna trebao pucati iz rekvizita, odnosno pištolja s ćorcima.

Sada policija istražuje te je izdala dva naloga za pretres koji se odnose na Hannah Gutierrez Reed koja je bila zadužena za oružje i rekvizite te pomoćnika reditelja Davea Hallsa, koji je Boldviglumcu predao pištolj Colt.

Hannah je posložila tri pištolja na setu, a Halls je uzeo Colt i dao ga glumcu.

Povikao je: "Hladan pištolj, hladan pištolj", što znači da u njemu nije bojeva municija.

Hall je iskusni filmaš, radio je na filmovima kao što su "Fargo" i "The Matrix Reloaded". Gutierez Rid je kćerka legendarnog holivudskog oružara Thella Reeda koji ju je od malih nogu učio svom poslu.

Glumac je uzeo pištolj. Nije znao da je unutra bojeva municija i zapucao je. Snimateljica Halina je preminula u bolnici, dok reditelj Souza je povrijeđen, ali pušten iz bolnice istog dana.

Američki mediji objavili su i kako je na setu filma "Rust" bilo problema prije tog incidenta.

Neki od članova koji su bili uključeni u snimanje napustili su filmski set nakon što su se požalili na sigurnost. Žalili su se i da predugo rade.

Iz produkcije su pronašli nove ljude, a na setu su ostali redatelj Souza i snimateljica Hutchins, zajedno s glavnom zvijezdom Alecom Baldwinom.

Hutchins je, kako prenose američki mediji, pokušala pregovarati za bolje uvjete nekih članova ekipe.

(H. Ahbabović)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.