1.12.2021. 10:36
0
'Deset u pola' Danisa Tanovića prikazan u Cineplexxu Zagreb
Komedija Danisa Tanovića “Deset u pola” uoči početka prikazivanja u bh. kinima 2. decembra, kino-premijeru zabilježio je sinoć i u Cineplexxu Zagreb.

Film su predstavili glumice i glumci Edib Ahmetašević, Anja Matković, Helena Vuković, Goran Navojec, Branko Đurić, scenarist Nikola Kuprešanin i producent Mirsad Purivatra, saopćila je press služba Sarajevo film festivala.

Branko Đurić Đuro je pozvao publiku da "u velikom broju od 2. decembra dođe u kina u BiH i regiji i pogledaju fenomenalan film, koji će ih beskrajno zabaviti".

Navojec je poručio publici da dođe i "pogleda nevjerovatnu priču "Deset u pola" i da zavoli film”.

Na projekciji u Zagrebu je bio i glumac Goran Bogdan, koji je kazao da punog srca može preporučiti ovaj film, kazavši da je "divan film, pravi blagdanski 'feel good' film".

- Dugo nisam gledao tako nešto da sam se tako dobro osjećao kad sam pogledao - izjavio je Bogdan.

Film je na regionalnoj turneji prikazan u sklopu Zagreb Film Festivala, na Festivalu autorskog filma u Beogradu, u Areni Cineplex u Novom Sadu, a nakon Zagreba bit će prikazan s dijelom ekipe filma i u Kranju, Slovenija.

Turneja će biti zaokružena svečanom projekcijom s ekipom filma i rediteljem Danisom Tanovićem u Sarajevu, 3. decembra.

Film je premijerno prikazan na 27. Sarajevo Film Festivalu, nakon toga na festivalima u Istanbulu, Dohi, Zagrebu i Beogradu.

Tanovićev film “Deset u pola” nastao je u produkciji Obala Art Centra i Turske radio-televizije (TRT), i uz podršku BH Telecoma i Visit Sarajevo.

Regionalni kino-distributer filma je dugogodišnji partner Sarajevo Film Festivala Con film grupacija u saradnji sa kompanijama Art Vista i Oskar film, sapćeno je.


(Fena/Admir O.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.