27.3.2022. 13:26
0
Penn: Ako Zelenski ne bude govorio na dodjeli, javno ću uništiti Oscare
Američki glumac i režiser Sean Penn obećao je da će javno uništiti, odnosno istopiti svoje kipiće Oscara ako Akademija ne ponudi ukrajinskom predsjedniku prostor da govori na dodjeli najveće filmske nagrade na svijetu.

Sean Penn opisao je nedostatak podrške Oscara za ukrajinski narod kao “najsramotniji trenutak u cijeloj historiji Hollywooda”.

Govoreći na CNN-u, Penn, koji je boravio u Ukrajini i Poljskoj snimajući dokumentarac o njihovoj nevolji izbjeglica, obećao je da će javno rastopiti svoje kipiće Oscara ako tijelo za dodjelu nagrada odbije ponuditi ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom da govori na događaju koji će se održati večeras.

“Ne postoji ništa veće što bi dodjela Oscara mogla učiniti nego dati Zelenskom priliku da razgovara sa svima nama”, rekao je Penn, prenio je Index.

“Shvatio sam da je donesena odluka da se to ne učini. Ne komentarišem je li predsjednik Zelenski to htio ili ne”, dodao je.

“Ako je Akademija odlučila da ne podrži vodstvo u Ukrajini i narod koji prima metke i bombe za nas, zajedno s ukrajinskom djecom koju pokušavaju zaštititi, onda mislim da će svi ti ljudi i svaki djelić te odluke biti najsramotniji trenutak u cijeloj historiji Hollywooda”, rekao je.

Ranije ove sedmice Amy Schumer, jedna od tri voditeljice ovogodišnje ceremonije, rekla je da je predložila “način na koji Zelenski može biti uključen ili snimiti audio”, ali je implicirala da je njen  doprinos bio nepoželjan.

(A. Balićevac)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.