16.8.2022. 14:04
0
Disney prvi put nadmašio Netflix po ukupnom broju pretplatnika

Disney je po prvi puta prestigao Netflix po ukupnom broju pretplatnika, pokazuju podaci dvije kompanije.

Na usluge franšize Disney+ pretplatilo se 1,4 miliona ljudi, čime se ukupna brojka pretplatnika za Disneyevu streaming ponudu popela na 221 milion.

Netflix je pak izvijestio da ima 220,67 miliona pretplatnika.

To je prvi put da je neki konkurent nadmašio Netflix, pionira streaminga, po ukupnom broju pretplatnika.


“Imali smo izvrstan kvartal, s velikim rastom gledanosti sportskih događaja uživo te značajnim rastom broja pretplatnika na našim streaming uslugama”, rekao je izvršni direktor Disneya Bob Chapek.

“S dodatnih 14.4 miliona Disney+ pretplatnika u fiskalnoj trećem kvartalu, sada imamo 221 milion ukupnih pretplatnika”, dodao je on.

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.