20.11.2022. 12:50
0
Festival u Lecceu: Marija Pikić proglašena najboljom evropskom glumicom
Marija Pikić je bosanskohercegovačka pozorišna, filmska i televizijska glumica. Marija je dio postave filma ‘Balada’, rediteljice Aide Begić.

Ove godine za vrijeme Sarajevo Film Festivala oduševila je izgledom na crvenom tepihu o kojem su mnogi pričali. 

Marija je na svom Instagram profilu objavila lijepe vijesti, a to je da je upravo ona proglašena najboljom evropskom glumicom na filmskom festivalu u Lecceu. Nagradu koju je osvojila je nagrada SNGCI Međunarodnog udruženja talijanskih filmskih novinara za najboljeg glumca/glumicu.

Inače, „Balada“ je priča o Meri (30), neambicioznoj domaćici i majci djevojčice Mile (8), koja se poslije deset godina bračnog života vraća u roditeljsku kuću. Ubrzo nakon povratka Meri shvata da je zarobljena u začaranom krugu provincijskih zakona i pravila, kao i u kompleksnim relacijama između ambiciozne majke i razmaženog mlađeg brata. Jedino što je čini sretnom, a zbog čega je svi osuđuju, je odlazak na audiciju za film koji se snima u susjedstvu, piše Azra. 


(A.R.) 

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.