7.1.2023. 14:53
2
Emir Hadžihafizbegović glumi u filmu o gay partizanima
U Hrvatskoj se snima film koji donosi priču o gay partizanima, a Hrvatski audiovizualni centar za njega je još 2017. godine izdvojio 3,7 miliona kuna – nešto manje od milion KM. Također, otkriveno je da u njemu glumi bh. glumac Emir Hadžihafizbegović.

Kako prenosi Nacional.hr film se trenutno snima u Zagrebu i na Krku, a trebao je biti završen još prije nekoliko godina i to pod nazivom “Moj privatni ratni zločinac”, ali će se ipak zvati “Atmosfera”.

Također, navedeno je da je 2017. godine Hrvatski audiovizualni centar za njega izdvojio skoro milion KM. Film režira Ivona Juka, a producira ga Anita Juka.

Radnja filma je prema prvobitnoj ideji trebala pratiti dva gay vojnika tokom rata 90ih, ali je ipak vremenska odrednica “prebačena” na Drugi svjetski rat, pa je promijenjen i naziv filma.

Rediteljica i producentica nisu se oglašavale o njemu te je teško doći do informacija. Nacional.hr ističe da su uspjeli saznati da se radi o bivšim partizanima koji su gay, a 1957. godine u političkom obračunu neko tu činjenicu o njihovoj seksualnoj orijentaciji koristi protiv njih.

Premda su naveli da će novi naziv filma biti “Atmosfera”, Emir Hadžihafizbegović je nedavno podijelio fotografiju sa seta na Krku navodeći da se radi o filmu Ivone Juke, ali je napisao da će se ipak zvati “Stranci u noći”.


(Admir O.)

2
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.