9.3.2023. 13:28
0
Umro otac Adisa i Kerima, dječaka po čijoj sudbini je Sidran napisao scenarij za film ‘Savršen krug’
U Aleji veterana na Gradskom groblju Vlakovo obavljena je dženaza Rasimu Mašali, veteranu Armije RBiH koji je preminu u 66. godini 2. marta.

Iza njega su ostali sinovi Adis i Kerim, supruga Samija, unuka Emina, braća  Edhem  i Esad, sestre Sabaheta, Hidajeta i Fikreta i ostala rodbina i prijatelji.

Po sudbini Rasimovih sinova Adisa i Kerima je veliki bosanskohercegovački književnik Abdulah Sidran je napisao scenarij za kultni igrani film Savršeni krugredielja Ademira Kenovića po mnogima naš najbolji film sa temom rata.

Akademik Sidran danas je bio na Vlakovu i oprostio se od Rasima Mašale, ostavljajući posmrtno slovo:

“Danas smo se, na Vlakovu, rastali od branioca Goražda Rasima Mašale (1957-2023).

Bijaše artiljerac, iz svoje goraške jedinice prešao u 18. višegradsku brigadu komandanta Ahmeta Sejdića. Umio upucati onu grdosiju od tenka. Njegovi su sinovi ona dva izbjeglička dječaka – Adis i Kerim – prema čijoj sam sudbini skrojio filmski scenarij Savršeni krug, što je sjajno režirao Ademir Kenović”, podsjeća Sidran, te dodaje:

“A Rasim bijaše duša, sama najljepša duša od čovjeka. Ne znam da li sam, za svih ovih osam decenija života, sreo tako čista, plemenita insana. Ko je njemu ikakvo zlo nanio, da Bog da se pod njim Zemlja ovog trena otvorila! Neka je veliki rahmet Rasimovoj pregolemoj duši”.


(Admir O.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.