29.3.2023. 10:05
2
Poznato ko će glumiti glavnu ulogu: Nakon filma o Tomi Zdravkoviću ekranizuje se i životna priča Džeja Ramadanovskog
U najvećoj tajnosti počelo je snimanje filma “Nedelja“ koji je inspirisan istinitim doživljajima pokojnog Džeja Ramadanovskog.

Kroz njegovo odrastanje prati se Džejev put do uspjeha i plejada zanimljivih ličnosti koje su obilježile njegov život ali i duh Beograda, posebno Dorćola. Lik popularnog pjevača narodne muzike dobio je priliku da tumači Husein Alijević, poznatiji kao Husa iz nekadašnje grupe „Beat street”. Kako saznaje Blic iz producentske kuće Pelicula production scenario je napisao Stefan Bošković, a režija je povjerena Nemanji Ćeraniću.

Mnogi će se pitati koliko će u ovom filmu vjerodostojno biti ispričana životna priča poznatog pjevača. Oni koji su bili u prilici da pročitaju scenario tvrde da će život Džeja, od njegovog djetinjstva pa do momenta slave, biti ispričan sasvim vjerodostojno, a da su za to zaslužni prijatelji Ramadanovskog sa kojima je odrastao i kasnije dijelio dobro i zlo, prije svih Mića Sovtić koji je od prvog dana pisanja scenarija sa ekipom i koji je pružio veliki doprinos stvaranju ovog filmskog ostvarenja.

Muzika će biti veoma važan aspekt filma, ali niko još nije želio da otkrije ko će biti zadužen za muziku. Producenti kažu da će sa konkretnim detaljima uskoro izaći u javnost.

Poslije filma o Tomi Zdravkoviću, do kraja ljeta biće završeno snimanje još jednog filma o životu i radu velikog pjevača, ovog puta Džeja Ramadanovskog.


(Admir O.)

FilmDzej
2
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.