2.5.2023. 16:18
0
Orlando Bloom razočaran u Gospodara prstenova: Ništa nisam dobio
Gospodar prstenova jedna je od najuspješnijih franšiza svih vremena s ukupnom zaradom od 2,9 milijardi dolara, stoga bi bilo logično pretpostaviti da su i glumci iz trilogije zaradili popriličnu svotu novca. Međutim, Orlando Bloom, koji je utjelovio lik vilenjaka Legolasa, u intervjuu s Howardom Sternom otkrio je kako njegov honorar nije ni blizu te cifre te da nije riječ čak ni o milionskom iznosu.

Bloom je u intervjuu priznao da je angažiran za ulogu u filmu “dok je još bio niko”, što je razlog njegovog, za holivudske uvjete, skromnog honorara.

“Ništa nisam dobio”, rekao je voditelju, otkrivši da je njegov honorar iznosio 175.000 dolara te da je riječ o ukupnoj zaradi za sva tri filma.

Legolas je bio jedna od Bloomovih prvih velikih glumačkih uloga koja mu je pomogla pokrenuti karijeru u Hollywoodu, koja je s vremenom postala iznimno uspješna.

Dakle, iako nije odnio kući velik novac za svoje sudjelovanje u kultnom Gospodaru prstenova, Bloom je priznao da je bilo vrijedno toga te da bi ponovio sve, čak i za manje novca.

“Najveći dar mog života. Učinio bih to opet za upola manje novca”, izjavio je.

Podsjetimo, Bloomova karijera u Gospodaru prstenova nije završila s trilogijom. Kasnije se pojavio u spin-off filmovima Hobit: Smaugova pustoš iz 2013. i Hobit: Bitka pet vojski iz 2014. godine.

Osim toga, osigurao je ulogu u dugogodišnjoj franšizi Pirata s Kariba koja mu je sigurno pomogla napuniti bankovni račun.

(Ajdin B.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.