17.5.2023. 14:11
3
Festival u Cannesu prikazao Kusturicin film: "Ovo je strašno, on je nacista i pobornik genocida"
U francuskom Cannesu jučer je počeo ugledni Filmski festival koji će trajati do 27. maja. Riječ je o 23. izdanju festivala na kojem svoje mjesto svake godine nađu neki od najboljih svjetskih filmova.

Ove godine na festivalu u Cannesu prikazan je i film Underground, reditelja Emira Kusturice. Odluka o prikazivanju Kusturicinog filma na ovom festivalu razljutila je mnoge fanove.

Podsjećaju kako Kusturica otvoreno podržava ruskog predsjednika Vladimira Putina, te odluku organizatora karakterišu sramotnom.

Kusturica je i ranije bio sklon simpatisanju omraženih ličnosti, kao naprimjer onda kada je branio ratnog zločinca Ratka Mladića. 

"Ovo je strašno. Prikazivanje Kusturicinog filma na festivalu u Cannesu poruka je svim pobornicima genocida: Imaćete crveni tepih"

"Loš izbor. Kusturica je nacista, pobornik genocida i glorifikator ratnih zločinaca i diktatora"

"Apsolutni skandal, sramota, samo su neki od komentara na objavu o prikazivanju Kusturicinog filma.


(Admir O.)

Kusturica
3
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.