23.5.2023. 9:52
0
Ovacije u Cannesu za film sniman u OŠ "Vladislav Ribnikar": Aplauz trajao duže od pet minuta
FOTO: Tanjug
Film "Lost Country", scenariste i reditelja Vladimira Pešića, koji je, kako navodi "021.rs", sniman u beogradskoj školi "Vladislav Ribnikar", gdje je 3. maja izvršen masakr, prikazan je sinoć u Cannesu.

Kako navodi "Kurir", ovacije za filmsku ekipu trajale su duže od pet minuta.

Režiser je za Novu S rekao da se u filmu pojavljuju neki učenici te škole, a da je čuvar Dragan Vlahović, jedna od žrtava, ekipi bio velika pomoć tokom snimanja.

Film je prikazan u okviru "Nedelje kritike" u Cannesu, i govori o petnaestogodišnjem dječaku koji u Beogradu 1996. Godine, tokom studentskih demonstracija protiv Miloševićevog režima, prolazi kroz sopstvenu revoluciju i suočava se sa činjenicom da je njegova majka saučesnica korumpirane vlasti.

U filmu glume Jasna Đuričić, Jovan Ginić, Miodrag Jovanović, Dušan Valentić, Boris Isaković, Lazar Kocić, Ana Simeunović, Marija Škaričić, Pavle Čemerikić…

(Erna H.) 

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.