29.5.2023. 20:48
0
Konkurencija ismijava Netflix zbog zabrane dijeljenja lozinki
FOTO: Ilustracija
‘Besplatno’ dijeljenje Netflix lozinki u SAD-u polako se bliži kraju uvođenjem sistema koji za ‘udaljene uređaje’ naplaćuje skoro 8 dolara po korisniku.

Amazonova streaming usluga Prime Video iskoristila je priliku i na Twitteru se narugala Netflixu prikazom stranice za odabir aplikacije na kojoj piše ‘Ko gleda?’.

Na stranici se vidi šest profila koji zajedno glase ‘Svako ko ima našu lozinku’ uz emotikon srca. Da stvar bude još gora, Netflixov glavni schtick dugo je vremena bila mogućnost dijeljenja lozinki među korisnicima. Uz odlazak pandemije i sve više ljudi koji vrijeme ne provode pred ekranima, Netflixova zarada se sunovratila. Kako bi popravio brojke, Netflix je pribjegao uvođenju noviteta popularnih poput lova na dijeljenje lozinki i pretplate s reklamama.

‘Od danas ovu poruku šaljemo svim djeliteljima Netflixa izvan svog kućanstva u SAD-u i Ujedinjenom Kraljevstvu. Netflix račun namijenjen je samo jednom kućanstvu. Svi koji žive u tom kućanstvu mogu koristiti Netflix gdje god se nalazili – kod kuće, u pokretu, na odmoru, a mogu i iskoristiti značajke kao što su prijenos profila i upravljanje pristupom i uređajima’, pišu iz Netflixa.

(Erna H.) 

NETFLIX
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.