2.6.2023. 21:57
0
Netflix otkazao jednu od najpopularnijih serija: Ne žele riskirati
Nakon četiri sezone došao je kraj seriji Manifest. Ova vijest rastužila je mnoge jer je serija bila jedna od najpopularnijih na streaming platformi Netflix.

U seriji se radi o skupini stranaca koji završe na istom letu od Jamajke do New Yorka. Avion je tajanstveno sletio pet godina nakon što je poletio, a putnike se smatralo mrtvima. Dok se pokušavaju ponovno integrirati u društvo, putnici doživljavaju čudne fenomene, poput vizija budućnosti i drugih bizarnih stvari.

Manifest je prvi put izašao 2018. na NBC-ju. Treća sezona završila je velikim cliffhangerom, no nekoliko dana kasnije, na veliko razočaranje fanova, NBC je otkazao seriju. Tu je uletio Netflix, koji ju je preuzeo. Emitirao je sve prethodne sezone, a u novembru prošle godine objavio je prvi dio četvrte sezone.

Nakon toga pohvalio se impresivnim brojkama.

“Službeno je: Manifest je serija broj jedan na Netflixu u cijelom svijetu s više od 57 miliona sati emitiranja”, objavljeno je tada na službenom Twitter profilu serije.

Danas je objavljen drugi dio četvrte sezone i tu je kraj.

Serija je na NBC-ju doživjela kolaps. Prva sezona imala je 10.4 miliona gledatelja, no treća je imala tek polovicu te brojke. Do finala treće sezone ostalo je samo 2.8 miliona gledatelja, što je rezultiralo time da NBC ugasi seriju.

Nakon otkazivanja na NBC-ju i prebacivanja na Netflix Twitterom je počeo trendati hashtag #SaveManifest te je uvelike utjecao na veliku gledanost na Netflixu. Serija je provela četiri uzastopne sedmice na prvom mjestu, a nakon toga ostala je među prvih deset još dvaije sedmice. To je u to vrijeme bila treća serija koja je provela 100 dana ili više u top 10 Netflixa.

Jeff Rake, kreator serije, bio je oduševljen time što je nakon Netflixova preuzimanja dobila “novi dom” te je izvorno planirao da ima šest sezona. No do toga, izgleda, neće doći. Iako su gore navedene brojke impresivne za Netflix, streaming div vjerovatno se ne želi izlagati riziku da mu padne gledanost kao što je bio slučaj na NBC-ju, piše Digital Spy.

Osim toga, Bela Bajaria, izvršna direktorica za sadržaj na Netflixu, rekla je da su htjeli kreatoru Manifesta dati priliku da gledateljima da neki zaključak, čak i ako to znači da serija treba završiti ranije nego što je on to namjeravao.

“Oduševljeni smo što će fanovima donijeti zaključak ovom posljednjom, supervelikom sezonom”, rekla je Bela.

No, iako je kraj serije došao ranije, Rake uvjerava gledatelje da se “kraj nije promijenio”.

(Ajdin B.)

Netflix
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.