11.4.2024. 10:21
0
Serija "Sablja", u kojoj su igrali i brojni bh. glumci, nagrađena na festivalu u Cannesu
FOTO: Screenshot
Ekipa serije "Sablja", koja govori o ubistvu predsjednika Vlade Srbije Zorana Đinđića, dobila je specijalnu nagradu za najbolju glumačku interpretaciju na prestižnom festivalu u Cannesu.

U glumačkoj postavi našli su se i brojni bh. glumci poput Mirsada Tuke (preminuo prošle godine), Jasmina Gelje, Muhameda Hadžovića, Izudina Bajrovića i Dine Bajrovića.

U glavnim ulogama su Dragan Mićanović koji glumi Đinđića, Milica Gojković koja je u ulozi novinarke Danice Mandić, Ljubomir Bandović koji je utjelovio policajca Borisa Rakića.

"Sablja" je jedna od osam serija iz cijelog svijeta koje su ušle u glavnu takmičarsku selekciju Kanskog festivala, a u ponedjeljak su prikazane prve dvije epizode serije koja je naišla na odlične reakcije publike i kritike.

Autori serije su nastojali dati presjek društveno-političke situacije u Srbiji od 1990-ih do 2000-ih te dočarati atmosferu koja je 2003. vladala u zemlji. Istakli su da je dramska interpretacija stvarnih događaja plod mašte i kreativne slobode autora.

(Erna H.) 

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.