14.10.2015. 16:43
0
"Treća reprezentacija svijeta je pretvorena u kašu, Holandija je postala Andora"
Nakon posrtaja u kvalifikacijama za SP 2002. godine pod vodstvom Louisa van Gaala, Holandija se ponovo nije uspjela plasirati na jedno veliko takmičenje.

Piše: Haris Ahbabović

Da šok bude veći, Holandija se nije plasirala na EP, iako od narednog turnira će učestvovati 24 selekcije, pa je time i broj reprezentacija koje su se plasirale veći. Holandija je samo nekoliko mjeseci prije početka kvalifikacija osvojila treće mjesto na Mundijalu u Brazilu.

Ovo je prvi put od 1984. godine da Holandija neće igrati na EP. Holanđani su sinoć na Amsterdam Areni zapečatili svoju sudbinu porazom od Češke 2:3. Sve i da su slavili, Turska bi ponovo bila ispred Holandije.

"Holandija je postala Andora", rekao je bivši engleski reprezentativac Gary Lineker na Twitteru.

"Skandal! Nemam riječi. Naš fudbal je doživio kolaps", rekao je urednik holandskog Telegraf Sporta, Valentin Drisen.

"U ovim kvalifikacijama pobijedili smo samo Kazahstan i Latviju. Nije nam pomogla ni smjena Hiddinka. Uzeli smo još i bod protiv Turske i to u posljednjim minutima utakmice. Svi ostali rezultati nisu vrijedni pomena, a samo prije 15 mjeseci bili smo treći na SP pod Van Gaalom", navodi ovaj list.

"Treća reprezentacija svijeta je za 15 mjeseci pretvorena u kašu. Potrebna nam je vojska psihologa i naučnika da objasne kako se to desilo", piše holandski Ad.

"Ovaj poraz je najveća sramota u historiji holandskog fudbala. Boli nas što nećemo učestvovati na EP", zaključuje Telegraf.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.