18.10.2015. 16:58
0
Katanec o žrijebu baraža: I Slovenija i BiH mogu na EURO 2016
Srečko Katanec, selektor fudbalske reprezentacije Slovenije nije nezadovoljan današnjim žrijebom parova baraža za EURO 2016 i činjenicom da će njegov nacionalni tim u dva meča razigravati sa Ukrajinom za odlazak na naredni šampionat Starog kontinenta.

„U fudbalu je mnogo toga moguće, ali mislim da imamo velike mogućnosti da idemo na Evropsko prvenstvo. Moramo se dobro pripremiti. Baraž je specifičan. Dvije utakmice sa istim protivnikom u tri dana i pritisak je veliki. Ukrajinci imaju veliki potencijal, ali, kažem, naše šanse postoje“, istakao je Katanec za Anadolu Agency (AA), te dodao:

„Moramo odmah početi priprema za Ukrajinu. Pregledat ću sve njihove mečeve u minulim kvalifikacijama. Šta da kažem, utakmica počinje od 0:0, i šanse su nam 50:50“.

Vjeruje da se i Bosna i Hercegovina i Slovenija mogu plasirati na završni turnir najbolje 24 reprezentacije Evrope, koji će se odigrati od 10. juna do 10. jula iduće godine u Francuskoj.

„Možda je dobro za sve da ne igramo međusobno, pa da se BiH i Slovenija nađu u Francuskoj. BiH je dobila izuzetno jakog protivnika, ali to mogu reći i Irci. Realno i u tom duelu šanse su 50:50 i mislim da će biti neizvjesno do posljednjeg minuta druge utakmice“, kazao je Katanec.

Podsjetimo, današnjim žrijebom u sjedištu Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) u Nyonu određeno je da se u baražu za EURO 2016 sastanu BiH – Irska (13. i 16. novembra), Ukrajina – Slovenija (14. i 17.), Švedska – Danska (14. i 17.), te Norveška – Mađarska (12. i 15.). Pobjednici dvomeča izborit će nastup na EP, gdje ranije učešće osiguralo 19 reprezentacija iz kvalifikacija i domaćin šampionata Francuska.    

(Anadolija)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.