18.10.2015. 19:10
1
Pogledajte kako je Sarajevo nadigralo rivala iz Mostara
Fudbaleri Sarajeva nadigrali su na stadionu ''Asim Ferhatović Hase'' ekipu Veleža sa 4:1 u susretu 12. kola Premijer lige BiH.

Dva gola  za domaći tim postigao je Krste Velkoski (44. i 85. minut), dok su se po jednom u strijelce upisali Amer Bekić (58.) i Leon Benko (69.). Jedini gol za Velež postigao je Darko Maletić (82.).

Sarajevo je u ovom meču u potpunosti nadigralo rivala iz Mostara, koji je postigao pogodak iz jedne od rijetkih prilika koje su ''Rođeni'' stvorili u ovoj utakmici. Da je teren na ''Koševu'' bio u boljem stanju, pobjeda Sarajeva bi vjerovatno bila uvjerljivija. 

Igrom domaćeg tima bio je zadovoljan i strateg ''bordo'' tima Miodrag Ješić, koji naglašava da je Sarajevo imalo priliku da riješi pitanje pobjednika u prvom poluvremenu, ali da je loš teren uzrokovao brojne promašaje njegovih napadača, koji su ipak uspjeli postići četiri gola.

- Zadovoljan sam pristupom igri mojih igrača i konačnim rezultatom, ovo je put kojim Sarajevo treba ići i vremenom ćemo igrati sve bolje. Najbitnije je da smo dobri u defanzivnim zadacima - izjavio je Ješić i dodao da se nada da će teren biti bolji za utakmicu Kupa protiv Slavije.

Trener Veleža Dragi Kantlarovski ne može biti zadovoljan igrom svog tima, ali vjeruje da se Velež do kraja sezone može odvojiti od začelja Premijer lige, te zadržati status prvoligaša.

- Najviše me brine loša igra u odbrani i to je nešto na šta se moramo fokusirati na treninzima i narednim utakmicama. Moramo biti jači u duelima. Sarajevo je zasluženo pobijedilo, imaju odličan tim i jedan su od najvećih favorita prvenstva. Mi ćemo tražiti spas protiv drugih protivnika, vjerujem da ova ekipa to može. U napadu nam je potreban organizator igre koji će donijeti kreativnost ekipi. Borit ćemo se do kraja - zaključio je Kantlarovski.

Sarajevo je pobjedom protiv Veleža zadržalo priključak s vodećim timovima ligaške tabele, Slobodom i Zrinjskim, koji su u ovom kolu također upisali pobjede.

(Fena)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.