4.11.2015. 8:50
0
Navijačima BiH nije smetala hladnoća da čekaju u redu za karte u Zenici
Nekoliko desetina najvjernijih navijača BiH već čeka ispred istočne tribine stadiona "Bilino polje" u Zenici, gdje se nalazi jedna od poslovnica agencije "Centrotours", gdje će sutra od 9 sati početi zvanično prodaja ulaznica za utakmicu Bosna i Hercegovina – Irska, koja se igra 13. novembra u Zenici u okviru baraža, javlja Anadolu Agency (AA).

Reprezentacija BiH je nakon kvalifikacija izborila baraž, te će se jedna od utakmica igrati u Zenici, 13. novembra. Najvjerniji navijači već su stali u red za prodaju ulaznica, a neki su tu još od jutros.

Zeničanin Mirsad Kovač još od 10.30 čeka ispred stadiona "Bilino polje".

"Došao sam ovdje oko 10.30 kako bih zauzeo svoje mjesto da bih mogao zajedno s kolegama sačekati početak prodaje ulaznica. Nadam se da ću prvi uzeti ulaznicu, pogotovo što sam i ratni vojni invalid", kaže Kovač.

U Zenici je večeras izuzetno hladno, s temperaturom zraka od nekih 3 stepena, no to ne smeta navijačima u njihovom nastojanju.

"Hladno jeste, ali mislim da ću to ipak podnijeti. Neće mi biti problem čekati do ujutro kako bih preuzeo svoje ulaznice. Vjerujem u pobjedu naše reprezentacije i to vjerovatno rezultatom 2:0, barem se nadam. Nije teško čekati sa svojom 'rajom'", dodaje Kovač.

Vlasnik obljižnjeg kafića, Idriz Demiri potvrdio je Kovačevu priču.

"Došao je on danas nekad oko 10 ili 10.30, kada je postavio stolicu i strpljivo odlučio da čeka ulaznice. Ja sam ovdje čitav dan i stvarno nema razloga da ne govori istinu", rekao je Demiri.

Demiri dodaje kako vjeruje da će upravo Kovač prvi preuzeti svoju kartu, a čitavom društvu koje zajedno s njim čeka donosit će tople napitke kako bi im barem malo olakšao u njihovom čekanju do jutra.

"Mirsad je zaslužio da uzme prvi kartu, a njima ću svima nastojati što duže da donosim čajeve i kafe s obzirom da ih čeka jako hladna noć", dodao je Demiri. Također vjeruje u pobjedu naše reprezentacije, pogotovo u Zenici.

Mnogi navijači došli su opremljeni stolicama i toplim dekama kako bi izdržali hladnu noć pred njima. Mirsadovi prijatelji opremili su se i s nešto hrane te s malim tv-prijemnikom kako bi im noć što prije prošla.

Podsjetimo, naša reprezentacija igra dva susreta u baražu protiv reprezentacije Irske za odlazak na Evropsko prvenstvo 2016. godine. Zvanična prodaja ulaznica počinje sutra u poslovnicama "Centrotoursa" od 9 sati, a za ulaznice, njih 10.500, vlada veliko interesovanje.

(Anadolija)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.