25.11.2015. 12:54
0
Barcelona očekuje da će Neymar potpisati novi ugovor
Iz Barcelone su odlučili prekinuti spekulacije o Neymarovoj budućnosti saopštenje da sa Brazilcem želi potpisati novi ugovor, javlja Anadolu Agency (AA).

Sumnje u Neymarov ostanak u Barceloni pojavile su se prošle sedmice nakon što je njegov otac izjavio da bi se zbog poreskih propisa moglo dogoditi da njegov sin napusti Španiju.

No, Barca je počela pregovore sa Neymarom o produženju ugovora, a prema riječima Roberta Fernandeza, generalnog sekretara kluba dvije strane su veoma blizu postizanja dogovora.

"Kada počnu pregovori o produženju saradnje, svi znamo da su velike šanse da se dogovorimo. Postigli smo suglasnost u klubu da Neymara zadržimo u Barceloni. I igrač je javno izrazio svoju spremnost da ostane. Neymar je zadovoljan i sretan u Barceloni i to je najvažnije za nas. Moramo se sa situacijom suočiti smireno, misleći da ako smo nedavno dogovorili nastavak saradnje sa Rafinhom, možemo isto učiniti sa Neymarom. Ne smunjam u to da ćemo uspjeti i da će Neymar dugi niz godina biti igrač Barcelone", rekao je Fernandez za španske medije.

Neymar je u Barcelonu stigao 2013. godine iz Santosa. Do sada je odigrao 108 utakmica u svim takmičenjima i postigao 68 golova.

Aktuelni ugovor sa akeutlnim šampionom Španije važi mu do juna 2018. godine.

(Anadolu Agency)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.