25.11.2015. 13:24
0
Zlatan na domaćem terenu protiv svog bivšeg tima
Večeras se u okviru Lige šampiona, u švedskom gradu Malmeu, sastaju Paris Saint-Germain i Malmö FF.

Meč plijeni veliku pažnju medija iz cijele Evrope, a posebno je značajan za građane Švedske. Razlog tome je što će ikona svjetskog fudbala, Zlatan Ibrahimović, sadašnji igrač PSG-a večeras igrati protiv svog bivšeg kluba Malmö FF.  Važnost pomenutog meča potvrđuju i navodi nekih švedskih medija koji vešerašnji događaj nazivaju najvećom senzacijom u historiji švedskog sporta.

U švedskim medijima zapaženi su i naslovi "Zlatan se vraća kući". Euforija zbog njegovog dolaska posebno vlada u gradu u kojem je odrastao i započeo svoju karijeru, a u kojem će se i desiti ovaj dugo očekivani susret dva tima. Na najvišoj i najatraktivnijoj zgradi u Malmeu "Tourning torso" napravljena je projekcija velikog slova Z koje i sam Zlatan može da vidi iz hotela u kojem je smješten. 

Govoreći o rezultatu meča Zlatan je ranije, u svom prepoznatljivom stilu, izjavio - "najbolji scenario bi bio da PSG pobijedi, da ja dam tri gola i da cijeli stadion skandira moje ime."

Na pres konferenciji održanoj jučer Zlatan je istakao kako ne osjeća nervozu pred nastupajući meč, ali mu izgleda nestvarno činjenica da će igrati protiv Malmo FF na svom terenu. Naveo je kako je to zasigurno jedan interesantan meč kojem se raduje, te zaključio kako se ne dešava mnogim igračima da igraju ovako važnu utakmicu protiv svog bivšeg tima i to u svom rodnom gradu.

Ovaj susret ima posebno značenje za Ibrahimovića. 

"Ovo je nešto što se neće ponoviti i želim omogućiti svim stanovnicima Malmea da budu dio ovog velikog događaja koji ćemo svi pamtiti cijelog zivota", izjavio je komentarišući svoju odluku da rezerviše Veliki trg u gradu i finansira postavku velikog platna i prava prenosa meča za mnogobrojne sugrađane koji će večeras doći i pratiti meč.

Gradska komuna je također učestvovala u organizaciji događaja kojem će, prema očekivanjima, prisustvovati oko 10.000 posjetilaca, pripremila specijalni program na trgu na kojem će prije prenosa meča nastupiti mnogi poplularni umjetnici, a najavljena su i mnoga iznenađenja. 

"Čovjek nikad ne zaboravlja odakle je", rekao je Zlatan koji je prije 15 godina odselio iz Malmea, dodajući kako gradu ovim potezom daje čisto zadovoljstvo i ljubav.

Na pomenutoj manifestaciji prodavat će se specijalno dizajnirane majice, a prihod od prodaje bit će uručen Udruženju za potporu mladima, što je Zlatanov izbor.

Zlatan je pozvao ljude da kupuju majice komentarišući da će tako, svojom podrškom djeci, omogučiti da možda u budućnosti dobiju nekoliko novih Zlatana.

Foto: Senad Honić

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.