29.11.2015. 18:28
0
Jose Mourinho: Sneijder i Deco su najbolje "desetke" s kojima sam radio
Karizmatični portugalski fudbalski stručnjak Jose Mourinho tvrdi da su Holanđanin Wesley Sneijder i Portugalac Deco najbolje "desetke" s kojima je u krijeri radio, a da Belgijanac Eden Hazard nije na tom nivou, javlja Anadolu Agency (AA).

Trener londonskog Chelsea je za engleske medije kazao da je Chelseaov ponajbolji igrač Hazard izvrstan fudbale, ali da se njih dvojica razlikuju u percepciji "desetke", odnosno fudbalera koji je na sredini terena svojevrsni "mozak" tima.

"Desetka je igrač koji je za tim važan i kad je s loptom i kad je bez nje. U sistemu kada na terenu imam dva vezna igrača i jednu desetku, ja mnogo očekujem od igrača koji nosi taj broj. Desetka mora biti dobar u odbrani, ali i ulaziti u protivnički prostor i zabijati golove. Baš kao što je Oscar dao gol protiv Maccabija. Najbolje i idealne desetke s kojima sam radio su Sneijder i Deco. Dobar je i Mesut Ozil. Oni mogu igrati odbranu dobro, ali i davati golove", kazao je Mourinho.

Reprezentativac Belgije Hazard se posljednjih sedmica suočava s velikim kritikama zbog lošije igre od očekivanog u Londonu, a na upit da li on može biti Cheleaova "desetka", Mourinho je kratko odgovorio: "Sumnjam."

(Anadolu Agency)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.