1.12.2015. 10:20
0
Lionel Messi najbolji fudbaler i napadač u Španiji
Nogometaši Barcelone i Real Madrida odnijeli su u ponedjeljak navečer gotovo sve nagrade sa svečane dodjele priznanja najboljim pojedincima u prošloj sezoni u Španjolskoj, a Lionel Messi vratio se kući s naslovima najboljeg nogometaša i napadača.

Udruga španjolskih profesionalnih klubova (LFP) sedmi put zaredom izabrala je najbolje.

Igrači katalonskog kluba odnijeli su još jednu pobjedu nad rivalom iz Madrida, ovaj put na podiju dvorane Fórum u Barceloni.

Messi je dobio dva priznanja – za najboljeg igrača i napadača, Claudio Bravo za najboljeg vratara, dok je Neymaru pripala titula najboljeg američkog nogometaša u Španjolskoj.

Trener Luis Enrique, pod čijim je vodstvom Barcelona došla do naslova europskog prvaka, te osvojila španjolsko prvenstvo i kup, dobio je kipić za najboljeg trenera u sezoni 2014./2015.

Kapetan Reala Sergio Ramos proglašen je najboljim braničem drugu godinu zaredom, a njegov suigrač Kolumbijac James Rodríguez najboljim veznim igračem u prošloj sezoni.

Nagrade su dodijeljene nakon što su glasovala po tri kapetana iz 42 kluba prve i druge španjolske lige, koji čine LFP.

Utješna nagrada, dodijeljena na temelju glasova publike preko društvenih mreža, pripala je napadaču Reala Cristianu Ronaldu, koji je s Messijem i Urugvajcem Luisom Suárezom iz Barcelone bio u užem izboru za napadača sezone, no trofej je odnio Argentinac.

Ronaldo, sezonu ranije najbolji u Španjolskoj, nije se niti pojavio u dvorani Fórum, a priznanje publike preuzeo je u njegovo ime Ramos. Na svečanost koja je trajala od 22 sata do 23:30 sati, kojoj su uz ljude iz španjolskog nogometa prisustvovali i glumci i osobe iz drugih sportova, nije došao niti Luis Enrique, prenosi Hina.

Najbolji u Španjolskoj u sezoni 2014./2015.:

Vratar: Claudio Bravo (Barcelona)

Branič: Sergio Ramos (Real Madrid)

Vezni igrač: James Rodríguez (Real Madrid)

Napadač: Lionel Messi (Barcelona)

Trener: Luis Enrique (Barcelona)

Najbolji igrač: Lionel Messi (Barcelona)

Najbolji američki igrač: Neymar (Barcelona)

Najbolji afrički igrač: Feghouli (Valencia)

Igrač prema izboru publike: Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

2. liga:

Branič: Bernardo (Sporting)

Vezni igrač: Óscar (Valladolid)

Vratar: Cuellar (Sporting)

Trener: Pablo Machín (Girona)

Napadač: Rubén Castro (Betis)

(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.