10.12.2015. 15:37
0
Liga prvaka u brojkama: Bayern dominantniji od Reala i Barcelone
Fudbaleri Bayerna u grupnoj fazi Lige prvaka ove sezone najviše su dominirali evropskim terenima, na šest susreta imali su najviše dodavanja, njih ukupno 4.520. Od toga preciznih dodavanja bilo je 4.140, odnosno čak 92 posto. Igrači trenera Pepa Guardiole najviše su loptu držali u posjedu, 67 posto u prosjeku po utakmici, analizira Anadolu Agency (AA).

Barcelona je druga po posjedu lopte sa 65 posto u prosjeku po meču, igrači PSG-a loptu su držali 59, a Real Madrida 53.

Tim PSG-a ima najviše dodavanja, poslije Bayerna. Iz 4.354 pasa, 3.958 ih je bilo preciznih (91 posto). Barcelona je ekipa koja u šest susreta bilježi  4.318 pasova, tj. 3.816 tačnih ili 88 posto. I Real Madrid ima visok postotak preciznih dodavanja (91 posto), od 3.823 njih 3.469.

- Ronaldo, Ibrahimović, Fernandinho -

Zagrebački Dinamo, jedini klub iz regije Zapadnog Balkana koji je igrao grupnu Ligu prvaka ukupno imao je 2.204 dodavanja (1.799 preciznih, 82 posto).

Izabranici trenera Zorana Mamića u prosjeku su po utakmici imali loptu u posjedu 42 posto.

Fudbaleri Bayerna imali su najviše i udaraca prema golu protivnika (137). Slijede Real Madrid sa 127 šuteva, te Barcelona 103...  

Bayern i Real su najefikasnije ekipe grupne faze takmičenja sa po 19 golova, četiri više od Barcelone. Bavarci su izveli i najviše kornera, 51.

Iako je statistički najviše dominirao terenima Bayern bodovno nije najbolji. Jedini neporaženi bili su Real, sa pet pobjeda i remijem, te Barcelona sa četiri trijumfa i dva neriješena rezultata. Bayern i Zenit zabilježili su po pet pobjeda i jedan poraz. Jedini klub koji nije osvojio ni bod je izraelski Maccabi iz Tel Aviva.

Zenitovi igrači dobili su najviše žutih kartona, čak 22, uz jedan crveni. Fudbaleri Genta uz dva isključenja 17 puta javno su opomenuti od strane arbitara.

Cristiano Ronaldo (Real Madrid) najbolji je strijelac sa 11 golova, četiri više u odnosu na Roberta Lewandowskog (Bayern). Najbolji asistenti su Kingsley Coman (Bayern), Neymar (Barcelona), Alexis Sanchez (Arsenal), Hulk (Zenit) i Wilfried Bony (Manchester City) - 4.  

Zlatan Ibrahimović (PSG) 19 puta ostao je u ofsajdu, pa je u tom segmentu rekorder ove sezone, isto kao i u broju udaraca pokraj gola (13). Najviše udaraca u okvir golova protivnika uputio je Ronaldo - 25.

Fernandinho (Manchester City) napravio je najviše prekršaja (19), dok je Santiago Arias (PSG) sakupio najveći broj žutih kartona (5).  

- Samo šest utakmica bez golova -

U dvije utakmice viđeno je po osam golova (Bayer Leverkusen - Roma 4:4 i Real Madrid - Malmo 8:0). Trijumf "kraljevskog" kluba nad Šveđanima ujedno je i najuvjerljiviji.

Sve šest mečeva grupne faze završeno je bez pogodaka (Dinamo Kijev - Chelsea, PSG - Real, Juventus - Borussia Monchengladbach, Astana - Atletico Madrid, Roma - BATE Borisov i Manchester United - PSG), piše Anadolu Agency.

Žrijeb osmine finala Lige prvaka bit će održan u ponedjeljak, 14. decembra 2015., od 12 sati u sjedištu Evropske fudbalske asocijacije (UEFA). Prve utakmice osmine finala igrat će se 16., 17., 23. i 24. februara 2016. godine. Revanši su 8., 9., 15. i 16. marta.  

U osminu finala, poslije izuzetno uzbudljive grupe faze takmičenja, plasirali su se: Real Madrid, PSG, Wolfsburg, PSV, Atletico Madrid, Benfica, Manchester City, Juventus, Barcelona, Roma, Bayern, Arsenal, Chelsea, Dinamo Kijev, Zenit i Gent.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.