5.2.2016. 14:23
0
Zatvara se dio Old Trafforda zbog slabog interesovanja navijača Uniteda za Europa ligu
Zbog slabog interesa navijača Manchester United je najavio da će zatvoriti dio tribina na svom stadionu „Old Traford“ u utakmici Lige Evrope protiv danskog Midtyillanda, koja će se igrati krajem februara, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema izvještajima britanskih medija, oko 4.000 mjesta na tribini Sir Alex Ferguson će ostati prazno i potpuno zatvoreno. Neodstatak potražnje dolazi bez obzira na to što je klub za revanš utakmicu šestanestine finala Lige Evrope cijene ulaznica umanjio za 25 posto u odnosu na redovne. Susret će se igrati 25. februara.

Slična situacija dogodila se i u sezoni 2011./'12, kada je United posljednji put igrao u Ligi Evrope. Dio tribina je bio zatvoren u utakmici sa Ajaxom kojoj je prisustvovalo 67.000 gledalaca, a još više praznih mjesta bilo je protiv Athletic Bilbaa. Taj ogled gledalo je 59.265 ljudi.

Inače, Manchester United je klub koji posjeduje stadion sa 75.635 sjedećih mjesta što je najveći kapacitet u Engleskoj. 

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.