7.2.2016. 17:53
0
U vječitom holandskom derbiju Ajax rezultatom 2:1 savladao Feyenoord
U 22. kolu elitne holandske fudbalske lige Eredivisie danas je u najvećem holandskom deribiju Ajax rezultatom 2-1 savladao Feynoord, javlja Anadolu Agency (AA).

Feyenoord je u 13. minuti meča poveo golom Jensa Toornstre, ali Ajax je u nastavku susreta preokrenuo rezultat golovima Amina Younesa u 21. i Riechedlyja Bazoera u 65. minuti. U 68. minuti su imali i penal za uvjerljiviju pobjedu, ali Nemanja Gudelj nije bio uspješan izvođač tog penala.

Utakmicu u Amsterdamu obilježio je incident domaćih navijača koji su objesili lutku s imenom bivšeg Ajaxovog golmana Kennetha Vermeera koji je 2014. godine napustio Ajax i preselio u redove najomraženijeg suparnika Feyenoorda.

Ajax je pobjedom u ‘De Klassiekeru’ preuzeo vodstvo na ljestvici sa 52 boda, dva boda više od PSV Eindhovena koji upravo u preostaloj utakmici 22. kola vodi rezultatom 2:0 u meču protiv Utrechta. Na trećem mjestu je Heracles sa 38 bodova, a Feyenoord je četvrti sa 36 bodova.

Na Amsterdam Areni danas su navijači u "penziju" ispratili holandskog fudbalskog asa Johna Heitingu koji je prošle sedmice saopćio da okončava igračku karijeru. Riječ je o velikom ljubimcu Ajaxovih navijača, koji je kasnije tokom karijere nosio i dresove drugih timova poput Atletico Madrida, Evertona, Fuhama i Herthe, a u dresu holandske reprezentacije je odigrao ukupno 87 utakmica.

(Anadolu Agency) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.