9.2.2016. 14:21
0
Zdravko Mamić podnio ostavku na mjesto izvršnog predsjednika Dinama
Zdravko Mamić, protiv kojeg je USKOK pokrenuo istragu pod sumnjom u pronevjeru nekoliko miliona kuna iz GNK Dinamo, na današnjoj konferenciji za novinare obznanio je da je podnio ostavku na mjesto izvršnog predsjednika Dinama.
Mamićevi odvjetnici su poručili kako se radi o politički montiranom procesu. 

Mamić je zajedno sa odvjetnicima Jadrankom Sloković i Čedom Prodanovićem održao skoro sat vremena dugu konferenciju za medije u prostorima GNK Dinamo na kojoj novinarima nije bilo omogućeno postavljati pitanja.

Mamić je poručio kako se radi o politički montiranom procesu protiv njega i njegove obitelji, odnosno protiv brata mu Zorana, trenera Dinama, i Marija Mamića, njegova sina, nogometnog menadžera, protiv kojih je sa još četvoricom osumnjičenika pokrenuta treća po redu istraga USKOK-a zbog sumnji u pronevjeru 70 milijuna kuna (preko 900.000 eura) putem offshore kompanija pri transferima igrača.

Jadranka Sloković, koja je dio Mamićevog odvjetničkog tima, kazala je kako je proces protiv Mamića sličan procesu koji se vodi protiv Ive Sanadera, nekadašnjeg hrvatskog premijera.

Sloković i Prodanović okrivili su USKOK i Državno odvjetništvo za zloupotrebu prava i zakona te za netransparento vođenje procesa. Ukazali su na niz navodnih nedosljednosti procesa prilikom propisivanja i preuzimanja jamčevine.

Mamić je poručio kako je Dinamo preuzeo kada je bio u dugovima teškim preko 50 milijuna maraka i kako je tijekom vremena od Dinama učinio jedno od najprofitabilnijih poduzeća, a kako ga je financijska i porezna inspekcija redovito kontrolirala.

Za sve je optužio politiku koja je 2009, kako je ustvrdio, odlučila uništiti Dinamo i obitelj Mamić. 

Na kraju konferencije, Mamić je obećao da će Dinamo, unatoč svemu, biti prvi u domaćoj ligi narednih deset godina, a da će sam nastaviti biti sudionik u radu Dinama kao savjetnik. 
(Anadolu Agency)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.