9.2.2016. 17:07
0
Musa: U Antaliji ću imati pravu sliku ekipe
Nogometaši Širokog Brijega danas su sa sarajevskog aerodroma otputovali u Antaliju na drugi dio priprema za nastavak Premijer lige BiH. Trener trenutno trećeplasirane lige bh. prvenstva Slaven Musa zadovoljan je tokom priprema.
- Moramo biti zadovoljni dosadašnjim dijelom priprema. Najbitnije je da nema povreda. Igrali smo četiri prijateljske utakmice i to je dosta dobro izgledalo, a u Antaliji nas očekuju još tri protiv ozbiljnih protivnika. Nadam se da će ovakva situacija s ekipom ostati do kraja priprema. Dosta toga će ovisiti o tome kako ćemo izgledati u prvom kolu na Grbavici protiv Željezničara - izjavio je Musa za Fenu.

Široki je u prvom dijelu priprema igrao prijateljske utakmice protiv ekipa Mostara, Osijeka, Rijeke i Branitelja, dok će u Turskoj igrati protiv Shakhtera iz Karagandyja, Odensea i Wisle Plock.

- Protivnici u Turskoj su ozbiljne ekipe protiv kojih ćemo najbolje vidjeti u kakvom stanju je naša ekipa. Tu ćemo vidjeti šta je dobro, a šta trebamo popraviti, a nakon toga ćemo imati pravu sliku ekipe – naglašava strateg Širokog.

Musa dodaje da je prvi i osnovni cilj Širokobriježana u ovoj sezoni izlazak u Evropu, ali da ekipa ne bježi od osvajanja titule prvaka BiH ukoliko joj se ukaže prilika da sustigne prednost Slobode i Zrinjskog. Očekuje da će se njegov tim boriti i za naslov u Kupu BiH.

- U Premijer ligi je konkurencija za titulu jaka, dok u Kupu nema kalkulacija. Očekuje nas borba na dva fronta, a vjerujem da možemo to izdržati jer imamo velik izbor nogometaša - zaključio je Musa.

(Fena)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.