10.2.2016. 12:41
0
Nakon generalnog štrajka: Arman Zalihić, direktor FK Velež podnio ostavku
Arman Zalihić, vršilac dužnosti direktora Fudbalskog kluba Velež, danas je podnio ostavku, a odluku je saopštio na vanrednoj konferenciji za medije, sazvanoj nakon jučerašnjeg štrajka kojeg su pokrenuli uposlenici i igrači popularno zvanih “rođenih”.

“I sam snosim dio odgovornosti. Velež je kolektivna šteta odnosa političkih stranaka u Federaciji BiH i Mostaru. Ne želim više učestvovati u borbama klanova za prevlast unutar kluba, kao i borbama političkih stranaka. Velež bez obzira na sve neće nestati i ciljevi pojedinaca da u miru prodaju ono što se u ratu nije uspjelo neće proći. Velež je preživio Drugi svjetski, odbrambeno – oslobodilački rat, pa će preživjeti i ovu krizu”, istakao je Zalihić te kako prenosi Anadolu Agency (AA) dodao da će u klubu raditi dok Radna grupa ne iznađe novo rješenje.

Od juče niko u klubu ne radi, igrači ne treniraju, pa je zbog toga i otkazan za danas planirani prijateljski susret protiv Budućnosti iz Podgorice.

“Fudbalerima ne zamjeram što štrajkuju, ali sam im zamjerio što su odbili odigrati utakmicu na ovako značajan datum”, rekao je Zalihić, aludirajući na Dan oslobođenja Mostara od fašizma, napomenuvši da je 77 fudbalera Veleža dalo živote u Narodno oslobodilačkoj borbi (NOR) u Drugom svjetskom ratu.

“Na sceni je danas drugi fašizam, onaj prikriveni koji se očigledno igra sa sudbinom Veleža. Uputili smo pismo svim ljudima u Gradu Mostaru, ali i šire za koje smatramo da imaju moralu odgovornost da se suprotstave crnom scenariju. Velež je za Mostar i više od kluba, pa smo na sastanak pozvali i premijera Federacije Fadila Novalića, smatrajući da je Velež jedan od najvećih i najpriznatijih sportskih kolektiva u Federaciji”, naglasio je Zalihić.

U 19 sati sutra (četvrtak, 11. februara) u restoranu „Vila Neretva“ u Mostaru bit će održan sastanak „za spas FK Velež“, na koji su pozvana 83 političara, biznismena i ugledna sportska radnika.

FK Velež nalazi se u izuzetno teškoj finansijskoj situaciji. Igrači nisu primili platu sedam mjeseci, a nakon 18 odigranih kola u Premijer ligi BiH imaju svega osam bodova i gotovo sigurno od naredne sezone takmičit će se u nižem rangu, entitetskom šampionatu Federacije BiH. Takmičit će se i boriti za povratak u društvo najboljih, kažu u Veležu, „ukoliko klub ostavljen od svih uopšte nastaviti egzistirati“. 

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.