11.2.2016. 8:26
0
Barcelona postavila novi rekord španskog fudbala: 29 uzastopnih utakmica bez poraza
Barcelona je remijem protiv Valencije u Kupu kralja postavila novi rekord španskog fudbala, upisavši 29 uzastopnih utakmica bez poraza, javlja Anadolu Agency (AA).

Fudbaleri Barcelone su se u srijedu plasirali u finale Kupa kralja remijem od 1:1 u revanš utakmici protiv Valencije. Gol za Valenciju je postigao Alvaro Negredo u 39. minuti, a izjednačenje Barceloni je donio Wilfrid Kaptoum u 84. minuti utakmice.

Barcelona je inače u prvom meču polufinala savladala Valenciju s ubjedljivih 7:0. 

Barsa je u revanšu gubila sve do samog kraja, ali su uspjeli izjednačiti i tako zabilježiti novi rekord španskog fudbala od 29 uzastopnih utakmica bez poraza. 

Prethodni rekord je držao Pep Guardiola sa 28 uzastopnih utakmica bez poraza, koji je izjednačen za vikend pobjedom Barse protiv Levantea. 

Aktuelni šampion Španije i Evrope posljednji put je izgubio 3. oktobra od Seville.

(Anadolu Agency)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.