12.2.2016. 9:16
0
Bilić zadržao najboljeg igrača: Payet u West Hamu do 2021. godine
Slaven Bilić, menadžer West Hama, uspio je u namjeri da zadrži svog najboljeg igrača Francuza Dimitrija Payeta i s njim produži ugovor do 2021. godine. Iako je došao prije svega pola godine Payet je svojim sjajnim partijama privukao pažnju mnogih evropskih klubova, a najunosniju ponudu dobio je nedavno iz Kine, javlja Anadolu Agency (AA).

Ipak, rukovodstvo "čekićara" je ekspresno reagovalo i sa Payetom dogovorilo saradnju do ljeta 2021. godine, i to pod znatno boljim uslovima u odnosu na prethodni ugovor. Nezvanično britanski mediji navode da je Francuz dobio povišicu, te da će mu sedmična plata sada biti oko 160.000 eura, u odnosu na iznos koji je ranije bio nešto ispod 100.000.

"West Ham je klub koji napreduje i najvažniji su potezi na terenu. Moramo učiniti sve što možemo da zadržimo naše najbolje igrače, a Payet je trenutno najbolji kojeg imamo", rekao je Bilić u utorak uvečer nakon trijumfa njegovog tima rezultatom 2:1 nad Liverpoolom u četvrtom kolu FA kupa.

Očigledno je da su u rukovodstvu ozbiljno shvatili želju svog menadžera, pa je sa Payetom već u četvrtak dogovoren novi ugovor.

Payet je u West Ham stigao u ljeto prošle godine iz Olympique Marseillea za 13,8 miliona eura. Ove sezone je odigrao 20 utakmica u svim takmičenjima i postigao šest golova. U karijeri je nastupao još za Nantes, Sent-Etienne i Lille. Za reprezentaciju Francuske upisao je devet nastupa.

(Anadolu Agency) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.