13.2.2016. 17:28
0
Samir Merzić novo pojačanje tuzlanske Slobode
Bivši igrač Veleža Samir Merzić (31) novi je igrač tuzlanske Slobode. On će se pripremama Slobode u Antalyji priključiti u nedjelju, potvrdio je za Fenu šef stručnog štaba Tuzlaka Husref Musemić.

-Odlazak Nenada Kise poremetio nam je planove o tome da na svakoj poziciji u ekipi imamo po dva kvalitetna igrača. Dolaskom Merzića vjerujem da smo taj problem riješili i da će nam njegovo iskustvo pomoći u nastavku prvenstva - izjavio je trener Musemić.

Merzić je u karijeri, osim Veleža, nastupao za ekipe Usti nad Labem i Teplice (Češka), Senica (Slovačka), Ankar Perm (Rusija), dok je u Veležu neprekidno od 2011. godine.

Istovremeno, u Slobodi su odlučili hitno potražiti još jednog golmana. Naime, na treningu u petak povrijeđen je Mirza Hamzabegović koji će se radi pregleda i liječenja u nedjelju vratiti u Tuzlu.

Uoči današnjeg susreta sa Nordsjaellandom iz Danske povrijedio se i prvi golman Kenan Pirić, pa je cijelu utakmicu branio junior Azir Muminović.

-Moramo pod hitno tražiti još jednog golmana - najavio je Musemić, koji je na prozivci 16. januara imao čak pet čuvara mreže, a sada je potpuno zdrav ostao samo mladi Muminović.

U taboru Slobode vjeruju da povreda Kenana Pirića nije teže prirode i da će on uskoro ponovo stajati na Slobodinom golu.

(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.