13.2.2016. 21:38
0
Van Gaal ne pomišlja na ostavku, okreće se Ligi Evrope
Fudbaleri Manchester Uniteda pretrpjeli su novi neugodan udarac u Premier ligi. U 26. kolu "crveni đavoli" su poraženi na gostovanju kod Sunderlanda sa 1:2, i tako se udaljili od četvrtog mjesta koje vodi u Ligu šampiona. No, ni to nije natjeralo menadžera Louisa van Gaal na ostavku, javlja Anadolu Agency (AA).

Holandski trener je nakon susreta izjavio da je sada teško očekivati plasman u Ligu šampiona kroz prvenstvo, te da se trebaju okrenuti osvajanju Lige Evrope, što bi Manchesteru osiguralo nastup u najjačem evropskom klupskom takmičenju naredne sezone.

"I dalje je moguće da budemo četvrti u prvenstvu, ali veoma teško. Način da dođemo do Lige šampiona preko Lige Evrope je lakši, ali ipak težak. U tom kupu postoje ekipe koje su na vrhunskom nivou, tako da ćemo morati da se jako borimo za taj trofej“, kazao je van Gaal za britanske medije.

Manchester United je poslije 26 kola peti na tabeli Premier lige sa utakmicom više i šest bodova manje od četvrtoplasiranog gradskog rivala Cityja.

U šesnaestini finala Lige Evrope sastaje se sa danskim Midtjyllandom. Prva utakmica igraće se u Danskoj 18. februara, a revanš sedam dana kasnije na Old Trafordu.

Mediji na ostrvu već su tokom ove sedmice imenovali Josea Mourinha za nasljednika van Gaala u narednoj sezoni. Poraz od Sunderlanda samo će dodatno pojačati pritisak na Holanđanina da napusti klupu "crvenih đavola". 

(Anadolu Agency)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.