3.4.2016. 20:59
0
Hoffenheimu samo bod protiv Kolna, Ermin Bičakčić odigrao svih 90 minuta
U nedjeljnim susretima 28. kola njemačkog nogometnog prvenstva Borussia Moenchengladbach je s visokih 5:0 porazila Herthu, dok su Hoffenheim i Koln podijelili bodove odigravši 1:1.

Najuvjerljivijom pobjedom kola Borussia iz Moenchengladbach popela se na četvrto mjesto ljestvice Bundeslige koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, a strjelici su bili Hazard dva puta (14', 80), Hahn (60'), Herrmann (76) i Traore (85').

Moenchengladbach sada ima 45 bodova, koliko i peti Leverkusen, dok treća Hertha ima 48. Vodeći dvojac Bayern i Borussia Dortmund daleko je odmaknuo sa 72, odnosno 67 bodova.

U drugom nedjeljnom susretu Hoffenheim je izvukao bod pogotkom Vollanda u sudačkoj nadoknadi. Prethodno je Koeln u 69. minuti doveo u vodstvo.

Zahvaljujući dobroj formi u finišu sezone Hoffenheim je pobjegao iz zone ispadanja i sada je četrnaesti na ljestvici s 28 bodova, koliko ima i petnaesti Werder. Ispod su Augsburg i Eintracht Frankfurt s 27 bodova, dok posljednji Hannover sa 17 ima još samo teoretske mogućnosti za ostanak u najjačem razredu njemačkog nogometa.

(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.