7.4.2016. 8:45
0
Etički sudac FIFA-e zbog "panamskog skandala" podnio ostavku
Uslijed afere u vezi offshore računa i finansijskih malverzacija objavljenim u dokumentu "Dosije Panama", poznati advokat i jedan od najbogatijih ljudi Urugvaja Juan Pedro Damiani podnio je ostavku na mjesto etičkog sudije u Svjetskoj fudbalskoj asocijaciji (FIFA), prenosi Anadolu Agency (AA).

Riječ je o jednom od sudaca Etičkog komiteta FIFA-e koji je podržao zabranu višegodišnjem predsjedniku FIFA-e Seppu Blatteru kojem je 2015. zabranjen rad u fudbalu na šest godina.

Prema pisanju svjetskih medija, Damiani je od nedjelje pod istragom kada se njegovo ime našlo u svjetskoj javnosti nakon što su objavljene “povjerljive informacije” u jedanaest i pol miliona dokumenata iz kompanije Mossack Fonseca iz Paname, koja je brojnim svjetskim državnicima pomagala u pranju novca i izbjegavanju plaćanja poreza, 

Damiani je saopćio kako podnosi ostavku, ne navodeći detalje.

Mediji navode kako je on "poslovno sarađivao" sa kolegom Eugeniom Figueredom, bivšim potpredsjednikom FIFA-e koji je krajem prošle godine uhapšen u Cirihu. Nakon što su američke vlasti uhapšene zbog transakcijskih malverzacija, izručen je Urugvaju gdje je priznao krivicu za prevare, pranje novca, sporne naknade i primanje mita. 

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.