2.5.2016. 18:53
0
Sud naložio FIFA-i da prihvati Gibraltar kao punopravnu članicu
Sportski arbitražni sud u Lozani u ponedjeljak je naložio FIFA-i da prihvati Gibraltar kao novu članicu ove sportske asocijacije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ovom odlukom je olakšan put nacionalnom timu Gibraltara da igra u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine koje zvanično počinju u septembru.

Sud je naveo da je prihvatio žalbu Fudbalske federacije Gibraltara protiv FIFA-e koja je 2014. godine blokirala članstvo ove zemlje. FIFA je u septembru 2014. godine odbacila zahtjev Gibraltara za članstvo, navodeći kako nisu ispunjeni svi potrebni uslovi za pristupanje zemlje ovoj fudbalskoj organizaciji.

"Sudije su jednoglasno naložile Kongresu FIFA-e da budu poduzete sve potrebne mjere kako bi Gibraltar što prije bio prihvaćen kao punopravna članica ove sportske organizacije", navodi se u najnovijoj sudskoj odluci.

Kongres na kojem će učestvovati 209 članica FIFA-e održava se naredne sedmice u Mexico Cityju.

Reprezentacija Gibraltara je svoje prve utakmice igrala u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u kojima je izgubila svaku utakmicu.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.