3.5.2016. 18:25
0
UEFA će nastojati da se Srbija i Kosovo ne sastaju
Vršilac dužnosti generalnog sekretara Evropske fudbalske federacije (UEFA) Teodor Teodoridis rekao je da je izvjesno da će se ta organizacija truditi da se Srbija i Kosovo međusobno ne sastaju u međunarodnim utakmicama.

"Nažalost, često imamo tu praksu, što je veoma vidljivo u reprezentativnim takmičenjima, kao što je primjer Rusije i Ukrajine da se međusobno ne sastaju ili Azerbejdžana i Armenije", rekao je Teodoridis na konferenciji za novinare u Budimpešti.

Odgovarajući na pitanje jednog ruskog novinara da li će biti moguće da se klubovi Srbije i Kosova u budućnosti sastanu u kvalifikacijama za evropska takmičenja, Teodoridis nije dao direktan odgovor, prenosi RTS.

"Kada bude bilo neophodno da se donese takva odluka, relevantan odbor će to predložiti", rekao je Teodoridis.

UEFA je na sjednici u Budimpešti priznala Kosovo kao 55. članicu, iako prethodno nije promijenila svoj statut.


(SRNA)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.