5.5.2016. 10:34
0
Ranieri: Moramo nastaviti pobjedničkim putem
Leicester City je najveća senzacija u evropskim fudbalskim ligama ove sezone. „Lisice“ predvođene trenerom Claudiom Ranierijem (64) su osigurale naslov šampiona Engleske dva kola prije kraja. No, prema riječima italijanskog stručnjaka to nije razlog da se opuste. Naprotiv, Ranieri želi nastaviti pobjedničkim putem, jer smatra da se tako grade veliki timovi.
U sjeni proslave senzacionalnog naslova šampiona Leicester će u subotu u 37. kolu Premier lige ugostiti Everton, a zatim u zadnjem kolu otići na megdan Chelseaju, bivšem Ranierijevom klubu. 

„Sada ne želim da budemo samo prvi. Ako želimo ostati na pravom putu, moramo željeti da pobjeđujemo. U meni postoje dvije osobe“, kaže Ranieri za britanske medije i nastavlja: 

„Jedna je vrlo agresivna. Želim pobjeđivati. Osvojio sam Premier ligu, ali sada želim pobijediti u subotu. Želim osvojiti naslov i sljedeće sezone i nikada nisam zadovoljan. Druga kaže: Claudio koliko je menadžera u svijetu? Mnogo. Ne mogu svi da budu Sir Alex Ferguson, Fabio Capelo, Carlo Ancelotti, imaš jako dobru karijeru.“ 

Na početku sezone Ranieri je na kladionicama bio jedan od favorita kao menadžer koji će prvi dobiti otkaz u Premier ligi. 

„Kladionice me nisu uspjele otpustiti prvi put, možda to učine iz drugog pokušaja“, našalio se Italijan kojem je titula sa Leicesterom prvi naslov nacionalnog šampiona, iako je radio u mnogim velikim klubovima. 

Ranieri je tokom svoje trenerske karijere vodio klubove kao što su Juventus, Fiorentina, Inter, Valencija, Roma, Napoli, Parma, Atletico Madrid, Chelsea, Monaco. Najvrijedniji trofej koji je osvojio je Superkup Evrope sa Valencijom 2004. godine. Sa istim klubom je podigao i pehar pobjednika Kupa kralja Španije. U svojoj riznici ima još dva pehara, Kupa i Superkupa Italije iz vremena kada je vodio Fiorentinu. 
(Anadolu Agency)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.