18.5.2016. 22:36
0
Sevilla napravila veliki preokret protiv Liverpoola i treći put zaredom osvojila Europa ligu
Večeras je na St. Jakob Parku u Baselu odigrano finale Europa lige u kojem je Sevilla sa 3:1 pobijedila Liverpool.

Piše: Haris Ahbabović

Sevilla je tako napravila veliki podvig, pošto je ovo čak treća uzastopna titula Seville u ovom takmičenju. Tako će španski klub ponovo igrati u Ligi prvaka kao pobjednik Europa lige.

Engleski tim je poveo fantastičnim golom Daniela Sturridgea u 35. minuti. Ipak, drugo poluvrijeme je donijelo jednu sasvim novu sliku na travnjaku. 

Prvo je Kevin Gameiro izjednačio na 1:1 u 46. minuti, a onda je potpuni preokret klubu iz Andaluzije donio Coke u 64. minuti. Šest minuta kasnije isti igrač postiže i treći gol za Sevillu i tako ruši sve nade Kloppa i njegovog tima da mogu osvojiti Europa ligu, takmičenje koje je Liverpool posljednji put osvojio 2001. godine (tada se zvalo Kup UEFA).

Inače, igrači Liverpoola su se u par navrata žalili na suđenje, a tome se pridružio i Jurgen Klopp. Redsi su u nekoliko navrata od sudije tražili da im dosudi jedanaesterac.

Tako će Španci, pored Barcelone, Real Madrida, Atletico Madrida i Villarreala, u Ligi prvaka imati još jednog predstavnika, Sevillu. Villarreal će grupnu fazu morati izboriti kroz kvalifikacije.

Engleze će u Ligi prvaka predstavljati Leicester, Arsenal i Tottenham, a to će isto kroz kvalifikacije pokušati izboriti i Man. City.

Finale Europa lige 2017. godine bit će odigrano na Friends Areni u švedskoj Solni.






0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.