26.5.2016. 15:56
0
Španci doputovali u St. Gallen, protiv BiH neće igrati igrači Reala i Atletica
Fudbalska reprezentacija Španije, koja će u nedjelju u St. Gallenu u prijateljskoj utakmici odmjerit snage sa Bosnom i Hercegovinom, danas je stigla u Austriju. Naime, Špancima će austrijski gradić Schruns biti baza u kojoj će obaviti prvu fazu priprema za EURO 2016 u Francuskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

Vicente del Bosque, selektor Španije u austrijsku bazu poveo je manje poznate igrače, koji će se suprotstaviti „zmajevima“ Mehmeda Baždarevića 29. maja.

Tako će priliku za dokazivanje vjerovatno dobiti: Sergio Asenjo, Pau Lopez, Bellerin, Jorge Mere, Diego Llorente, Lekue, Fornals, Marco Asensio, Denis Suarez, Williams Sergio Asenjo, Pau Lopez, Bellerin, Jorge Mere, Diego Llorente, Lekue, Fornals, Marco Asensio, Denis Suarez, Williams i Oyarzabal.

Uz njih del Bosque će na raspolaganju imati i igrače koji nisu igrali ili ne igraju finale Lige Evrope, Lige šampiona ili Kupa kralja, a to su: Mikel San Jose, Cesar Azpilicueta, Bruno, Cesc Fabregas, David Silva, Pedro, Aritz Aduriz i Nolito, a priključio im se i Franc Batra iz Barcelone koji je stigao tri dana prije nego što je bilo planirano. Ostali igrači „Barce“, zajedno sa onima koji nastupaju u inostranstvu priključiće se reprezentaciji u nedjelju, dok će dolaskom igrača iz Atletico i Real Madrida Del Bosque kompletirati tim za EP tek 4. juna.

Prema navodima internet stranice Fudbalskog saveza Španije odmah po dolasku u Austriju reprezentativci su trebali održati večernji trening. 

Španija i BiH sastaće se 29. maja na „AFG Areni“ u St Gallenu sa početkom u 18 sati. Osim sa bh. timom, "crvena furija" će tokom priprema za EURO 2016 odigrati test utakmice sa Južnom Korejom 1. juna u Salzburg i šest dana kasnije sa Gruzijom u Getafeu. 

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.