28.5.2016. 15:55
0
Tottenham će utakmice Lige šampiona igrati na Wembleyju
Fudbalski klub Tottenham Hotspur postigao je dogovor da svoje utakmice Lige šampiona naredne sezone igra na Wembleyju, javlja Anadolu Agency (AA).
Premierligaški klub u sklopu dogovora sa Fudbalskim savezom Engleske (FA) ima opciju da sve ligaške, kup i evropske utakmice u sezoni 2017/18 igra na nacionalnom engleskom stadionu. 

Tottenham je počeo izgradnju novog 400 miliona funti (oko 526,5 miliona eura) vrijednog stadiona u blizini svog bivšeg doma White Hart Lanea. Izgradnja bi trebala biti završena do početka sezone 2018/19. 

"Na našoj listi čekanja za sezonsku kartu ima preko 50.000 ljudi, tako da nam ovo sada nudi priliku da omogućimo većem broju naših navijača da vide tim uživo tokom nastupa u Ligi šampiona", rekao je Daniel Levy, predsjednik Tottenhama. 

Tottenham je u nedavno završenoj sezoni Premier lige osvojio treće mjesto i plasirao se u grupnu fazu Lige šampiona, što znači da će odigrati najmanje tri domaće utakmice u tom takmičenju.

(Anadolu Agency)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.