16.6.2016. 11:29
0
Spalletti: Nainggolan je obećao da će ostati u Romi
Trener Rome Luciano Spalletti tvrdi da je belgijski reprezentativac Radja Nainggolan obećao da će ostati u klubu bez obzira na brojne ponude koje je dobio ovog ljeta, javlja Anadolu Agency (AA).

Za veznog fudbalera navodno je najviše interesovanja pokazao Chelsea, ali Roma planira da mu ponudi novi poboljšani ugovor kako bi ga zadržala u svojim redovima. Ovo je za Spallettija posebno važno, jer je već ostao bez važnog igrača sredine terena, bh. reprezentativca Miralema Pjanića, koji je prešao u torinski Juventus. 

"Mislim da Nainggolan ostaje s nama. On je čovjek od riječi, a obećao je da će ostati. Izgledao je oduševljeno što će nastaviti da daje je svoj dopirinos za Romu", kazao je Spalletti za italijanske medije. 

Iako mnogi najavljuju kako Roma silno želi dovesti Axela Witsela, još jednog Belgijanca, iz ruskog Zenita, Spalleti kaže da su za njega prioritet tokom prelaznog roka odbrambeni, a ne vezni fudbaleri. 

"Prije svega moramo poboljšati našu odbranu. Prioritet je da pronađemo zamjenu sa Alessandra Florenzija, koji posjeduje kvalitet da igra ofanzivnije", rekao je trener Rome. 

Nainggolan je trenutno u Francuskoj na Evropskom prvenstvu sa reprezentacijom Belgije. U prvom kolu grupe E on i njegovi saigrači nisu se proslavili upravo protiv Italije, koja je slavila sa 2:0. 

(Anadolu Agency)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.